Turtles All the Way Down – John Green

Goodreads synopsis: It all begins with a fugitive billionaire and the promise of a cash reward. Turtles All the Way Down is about lifelong friendship, the intimacy of an unexpected reunion, Star Wars fan fiction, and tuatara. But at its heart is Aza Holmes, a young woman navigating daily existence within the ever-tightening spiral of her own thoughts.

English review

It should be told that this book is special, not just the plot but how it’s told. The main character Aza Holmes is an very interesting person, her thoughts and reflections makes you wonder just like she does. That makes this book very interesting to read and Aza to follow.

The plot feels unique but still simple; the wealthiest man in the city disappears, the main character goes looking for him/her and falls for someone. But how Green writes makes you fall in love with the characters and really understand them. However I must say this isn’t his best book, I don’t really enjoy the plot even though I love how beautiful it is. It took a while for me to want to keep reading.

When you read about Azas thoughts you in some way actually understand her, it’s insane how much bacteria we eat. It’s a little calming to think ”I’ve survived before so I probably don’t have to worry..” but wait if I can’t? Then I immediately think ”no, of course can!”, a thought Aza always question. It’s a safety she can’t feel, and she isn’t alone, many people’s troubling with this.

Break hearts, not promises.”

Daisy Ramirez

Favorite character: Davis

Original title: Turtles all the way down

Release year: 2017

My rating: 4

Goodreads rating: 3,97


Svensk recension

Det ska sägas att den här boken är speciell, inte bara handlingen utan hur den berättas med sådan inlevelse. Huvudpersonen Aza Holmes är en mycket intressant huvudperson, hennes tankar och funderingar sätter sig verkligen i huvudet och man kan själv inte läsa utan att tankarna vandrar i samma spår. Det gör boken intressant att läsa.

Handlingen känns speciell men ändå ganska simpel; stadens krösus försvinner, huvudpersonen letar efter honom/henne, får känslor för en person. Men Greens sätt att skriva gör att man fastnar för boken relativt snabbt. Jag tyckte att det var lite svårt att komma in i boken ordentligt, det tog ca. tre kapitel för mig att vilja fortsätta läsa.

När man läser Azas inkräktande tankar förstår jag på ett visst sätt hennes tankebanor, det är verkligen sjukt många bakterier vi får i oss. Att googla siffrorna gör en nervös. På ett annat sätt tänker jag ”jag har ju överlevt hittills så jag behöver nog inte oroa mig”. Men en sådan tanke kan inte Aza tänka eftersom hon aldrig upplevt den typen av trygghet.

Krossa hjärtan, Holmesy, inte drömmar.”

Daisy Ramirez

6 reaktioner på ”Turtles All the Way Down – John Green

 1. Rishika 14 april, 2020 / 21:37

  I tried reading this book once and I wasn’t able to get very far. But after reading your review, I think I’m going to try to read this book again! It sounds so good! 😄Have you read any other books by him?

  Gilla

  • arecenserar 15 april, 2020 / 08:09

   Yes, I have. My favorite is The Fault in Our Stars, but I’ve also read Will Grayson, WIll Grayson. What about you?

   Gillad av 1 person

   • Rishika 15 april, 2020 / 17:01

    I tried reading The Fault in Our Stars but I didn’t like it. I think I’m going to try to read it again though! I’ve heard so many good things about it! 😄

    Gilla

   • Echo 15 april, 2020 / 20:44

    You should give it a try. The Fault in Our Stars is very beautiful and definitely worth reading, it’s touching and it made me want to hug Hazel and talk to Augustus. Just hear what he has to say, listen and discuss things with him. Yup, I fell in love with that book. (:

    Gillad av 1 person

   • Rishika 16 april, 2020 / 00:41

    It sounds wonderful! I will definitely try reading it sometime soon! 😄

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s