Sjörök – Camilla och Viveca Sten

På baksidan: Det är dags att välja sida, havsdotter. Jag hör ett väsande bakom oss. Något nafsar vasst i mina kläder. För ett vidrigt, evighetslångt ögonblick känner jag hur tyget i min jacka fastnar i något, och jag vet att det är naglar som griper efter mig. Nu dör vi, tänker jag, lugnt och kristallklart. Nu kommer vi att dö.

“Pakten är bruten, kriget har börjat…” Så lyder det skrämmande budskapet till Tuva. Samtidigt har en underlig tjock dimma lagt sig över skärgården. Och i dimman döljer sig fasansfulla varelser.

Sjörök är andra delen i Camilla Stens och Viveca Stens trilogi om Havsfolket. Det var länge sedan jag läste första delen, Djupgraven, men passade på att läsa denna nu.

Handlingen var bra, unik, men det var något som saknades i den. Det kändes som att man inte fick lära känna henne på djupet, kanske fick man det i första boken Djupgraven, men man fick inga tillbakablickar från tidigare i hennes liv. Händelser, saker hon upplevt med bästavännen Rasmus, eller veta så mycket om hennes föräldrar. Det tyckte jag var synd, jag hade velat veta mer om karaktärerna och deras vardagliga liv.

Utgivningsår: 2017

Sidantal: 382

Betyg: 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s