Sjörök – Camilla och Viveca Sten

På baksidan: Det är dags att välja sida, havsdotter. Jag hör ett väsande bakom oss. Något nafsar vasst i mina kläder. För ett vidrigt, evighetslångt ögonblick känner jag hur tyget i min jacka fastnar i något, och jag vet att det är naglar som griper efter mig. Nu dör vi, tänker jag, lugnt och kristallklart. Nu kommer vi att dö.

”Pakten är bruten, kriget har börjat…” Så lyder det skrämmande budskapet till Tuva. Samtidigt har en underlig tjock dimma lagt sig över skärgården. Och i dimman döljer sig fasansfulla varelser.

Sjörök är andra delen i Camilla Stens och Viveca Stens trilogi om Havsfolket. Det var länge sedan jag läste första delen, Djupgraven, men passade på att läsa denna nu.

Handlingen var bra, unik, men det var något som saknades i den. Det kändes som att man inte fick lära känna henne på djupet, kanske fick man det i första boken Djupgraven, men man fick inga tillbakablickar från tidigare i hennes liv. Händelser, saker hon upplevt med bästavännen Rasmus, eller veta så mycket om hennes föräldrar. Det tyckte jag var synd, jag hade velat veta mer om karaktärerna och deras vardagliga liv.

Utgivningsår: 2017

Sidantal: 382

Betyg: 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s